Deprecated: elementor/widgets/widgets_registered is verouderd sinds versie 3.5.0. Gebruik in plaats daarvan elementor/widgets/register. in /www/wp-includes/functions.php on line 5700 Sandra - S-Sens

Sandra

‘Veel mensen komen naar coaching in de overtuiging dat de coach een soort verlicht wezen is die zelf als zijn problemen heeft opgelost. Maar dat is niet het geval. Een betere vergelijking is dat jij jouw berg aan het beklimmen bent en ik de mijne. Vanaf mijn plek op mijn berg zie ik dingen op jouw berg die jij moeilijker kunt zien. Ik zie dat je soms een ander pad kunt inslaan of dat je jouw pikhouweel ander kunt gebruiken. Het zou een vergissing zijn om te denken dat ik de top van mijn berg al heb bereikt. Ik ben nog steeds aan het klimmen, ik maak fouten en daar leer ik van. Kortom, ieder beklimt zijn berg en daar komt geen einde aan. Hoe ver een mens ook klimt, er is altijd meer berg om te beklimmen. Daarom is het beter om de reis zoveel mogelijk de waarderen. Dat is waar het bij coaching om gaat. ‘

Ik heb altijd al het gevoel gehad; ‘het kan anders’. 

Een aantal jaren geleden heb ik de moed gehad om alles anders te gaan doen en sindsdien is het een weg die ik blijf bewandelen. De keuze om ook anderen te helpen hierin, is de beste stap geweest tot nu toe. Niet alleen ben ik goed in wat ik doe, ik leer er zelf ook weer elke dag van. Wat wil ik dan nog meer? 

Om dingen anders te gaan doen is eigenlijk niet zo een hele grote stap.  Ik ben dingen namelijk niet anders gaan doen, maar:

 Hoe ik het altijd al had kunnen doen… 

Ja, ik had het altijd al op mijn manier kunnen doen. En terwijl je dat weet, doe je het toch niet… Ik had altijd al vol zelfvertrouwen naar mijn eigen gevoel kunnen luisteren. Ik had niet zoveel aan anderen hoeven te geven, mezelf weg cijferen. Ik had niet onzeker hoeven te zijn in mijn baan, in mijn relatie. Ik hoef niet mijn eigen kern voor een ander aan te passen. En ‘zij’ hebben daar niet om gevraagd, onbewust heb ik mij zo gedragen, aangepast naar, zoals het ‘hoort’, wat ik vond dat ik moest zijn. 

Ik heb dat zelf gedaan, zonder te beseffen dat het niet nodig is geweest. En als je gaat beseffen dat jij de enige bent die jezelf dat oplegt, dan gaat er een wereld voor je open. 

Het is fantastisch om te zien hoe simpele dingen een oh! of aha! moment teweeg kunnen brengen. Om anderen het besef mee te geven dat je leven veel logischer is als je dichtbij jezelf kan blijven.